Auto opkoper

Wij kopen alle automerken

Een auto uit Duitsland importeren is populair. Er worden jaarlijks circa 90.000 auto’s geïmporteerd waarbij met name een auto uit Duitsland populair is. Bij het importeren van een auto uit Duitsland zijn dan weer de merken Audi, BMW en Mercedes het meest favoriet. Er verschillende redenen voor de populariteit om een auto uit Duitsland te kopen, waarbij de lage prijs van een Duitse occasion een erg belangrijke is.

BPM bij het importeren van een auto uit Duitsland

Als er een auto uit Duitsland wordt geïmporteerd, moet er nog een bedrag aan BPM betaald worden, voordat de auto op Nederlands kenteken gezet kan worden. BPM is de belasting die door de overheid op een nieuwe auto geheven wordt. Het bedrag wat aan BPM betaald moet worden bij de import van de auto uit Duitsland is niet het volledige BPM bedrag. Dit is een BPM restbedrag waarbij de leeftijd van de auto een belangrijke rol speelt daarnaast spelen de CO2 uitstoot, de accessoires en de kilometerstand een grote rol. Hoe ouder de auto is en hoe meer kilometers de auto heeft gelopen, hoe lager het restbedrag aan BPM.

EUAUTOONDERDELEN.be

BPM, een voorbeeld

Stel, in Duitsland kost een tweedehands auto 30.000 euro en in Nederland kost een vergelijkbaar exemplaar 48.500 euro. In Nederland bedroeg de nieuwprijs voor diezelfde auto bijvoorbeeld 90.000 euro. In deze nieuwprijs is bijvoorbeeld ongeveer 22.000 euro aan BPM was opgenomen. En indien de auto 2,5 jaar oud is hoeft bij het importeren van de auto uit Duitsland van de originele BPM (22.000 euro) nog ongeveer de helft betaald te worden, dus 11.000 euro. De auto uit Duitsland kost dan in Nederland 41.000 (30.000 koopprijs + 11.000 rest BPM). Dus ook na afdracht van de rest BPM is de auto nog steeds 7.500 euro (!) goedkoper dan het vergelijkbare exemplaar uit Nederland (41.000 versus 48.500).

Vervoerskosten van de auto moeten tevens meegenomen worden

Er kan namelijk niet zomaar vanuit Duitsland naar Nederland gereden worden. Deze zorg kan de Nederlands Auto Import Service van u overnemen. Een alternatief is zelf met een auto met aanhanger te gaan rijden (let op voldoende trekkracht van de trekauto en een zware aanhanger + de verzekering) of de auto laten halen door een transporteur zijn de meest gebruikte vormen. Wanneer de auto in Nederland is aangekomen, komen er nog keuringskosten van de RDW bij. Want als de auto uit Duitsland in Nederland is, moet deze nu nog Duitse auto van een Nederlands kenteken worden voorzien. Hiervoor moet er een afspraak gemaakt worden bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) die de auto keurt. Wanneer alles volgens de RDW in orde is, moet er daarna naar het aangiftepunt BPM gegaan worden. Daarvoor dient een BPM aangifteformulier ingevuld te worden. Het restbedrag aan BPM wordt dan ter plekke berekend. Deze kan direct per PIN of achteraf per acceptgiro worden voldaan. Nadat de BPM-betaling is ontvangen, wordt het kenteken aangevraagd. Het kenteken wordt u ongeveer een week na de aanvraag toegestuurd.

Desondanks is een auto uit Duitsland importeren nog steeds goedkoper

Alle kosten bij elkaar genomen is een auto uit Duitsland importeren nog steeds goedkoper. Naast de doorlooptijd van 2 a 3 weken is er ook een aanzienlijke hoeveelheid uren mee gemoeid met het importeren van een auto uit Duitsland. Het alternatief is om bij een Nederlandse merkdealer dezelfde auto te kopen, echter dat is duizenden euro’s duurder. Een andere mogelijkheid is om de import van de auto door de Nederlands Auto Import Service te laten verzorgen. Onze all-in vergoeding dekt alle externe kosten bij importeren zoals verzekerd transport. Nog steeds veel goedkoper om een auto te importeren dan bij de merkdealer om de hoek te kopen, maar verlost van alle tijdsbesteding en ergernis van de import van de Duitse auto.

De  Auto Import Service is een betrouwbare, professionele organisatie met ruime ervaring op het gebied van het kopen en importeren van een auto uit Duitsland. De Nederlandse Auto Import Service begeleidt het importeren van uw volgende Duitse auto van A tot Z. Van aankoopbemiddeling en aankoopkeuring ter plaatse tot aan het afleveren van de auto op Nederlands kenteken. Eventueel aangevuld met 1 of 2 jaar garantie. Meer over hoe wij werken kunt u lezen op deze pagina.